OPINIE

 

Paula Skladanowska

03.04.2017 

Chodziliśmy z naszym synkiem do Pani Ani na wizyty. Młody miał słabe mięśnie brzuszka i jak na swój wiek był mało ruchawy. Po ok dwóch miesiącach ćwiczeń metoda Vojty, synek zmienił się nie do poznania. Mięśnie bardzo się wzmocnily, dzięki czemu raczkuje, pelza, już próbuje stać :-) Gorąca polecam ćwiczenia Vojty, które zaleca Pani Anna. Ćwiczenia wykonuje się w domu. Dziecko dużo płacze, dla rodziców jest to trudne, ale warto ćwiczyć i uzbroić się w wytrwałość. Efekty są największą nagrodą !!!! Z ręką na sercu polecam P. Anię. Profesjonalistka z podejściem do najmłodszych pacjentów.

Małgorzata

13.03.2017 

Pani Ania oraz cały personel Centrum Rehabilitacji i Terapii Dziecięcej Anna Wysocka to kompetentna kadra wykształconych specjalistów. Każda wizyta to 100% poświęcony czas dziecku. Ze spokojem i cierpliwością podchodzą do pacjenta i rodziców. Dziecko bardzo chętnie przychodzi na kolejne wizyty i dzięki wspaniałemu podejściu ćwiczenia traktowane są jako super zabawę. Od kilku miesięcy jesteśmy pod opieką p. Beaty Duras, która już od pierwszej wizyty złapała super kontakt z dzieckiem. Motywuje nie tylko pacjenta, ale również i rodziców do ciągłej pracy. Z każdą wizytą podpowiada jak urozmaicać ćwiczenia, aby dziecko chętnie je wykonywało. Po 3,5 miesiącach mamy już wspaniałe efekty. Dodatkowo wspomagamy się wkładkami dynamicznymi, które wspomagają nasze ćwiczenia i naprawdę jesteśmy w szoku jak pozytywnie wpłynęły na poprawę postawy dziecka.

Joanna

07.02.2017 

Pani Ania jest bardzo kompetentna. Nie odpuszcza, dopóki dziecka nie wyprowadzi "na prostą". Ma bardzo dobre podejście do dzieci, a rodzicom bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i pokazuje, jak wykonywać ćwiczenia w domu. Dzięki metodom stosowanym przez panią Anię (zarówno Vojty, jak i Bobath), dziecko robi bardzo szybko postępy.
Bardzo polecam wizyty u pani Ani, chociażby tylko po to, żeby upewnić się, że rozwój dziecka przebiega prawidłowo.

Agnieszka

29.10.2016 

Po kilku miesiącach rehabilitacji, która nie dawała efektów, trafiliśmy z córeczką do Pani Ani. Córka miała wtedy 8,5 miesiąca i nie robiła nic oprócz obracania się na brzuch i z powrotem. Już po kilku spotkaniach zaczęła siadać, potem pełzać i po kilku tygodniach zaczęła raczkować i wstawać. Pani Ania dokładnie tłumaczyła ćwiczenia, które mieliśmy wykonywać w domu i przyniosło to efekt. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni Pani Ani, że "postawiła" nasze małe wielkie Szczęście na nogi ;) trwało to dwa miesiące. Żałuję, że nie trafiliśmy do niej wcześniej, oszczędziłoby to nam i córeczce stresu. Pani Ani bardzo zależy na małych pacjentach, w razie wątpliwości i problemów można zadzwonić i poradzić się. Polecam z czystym sumieniem.
Mama Kalinki

Mama Darii

19.10.2016 

Pani Ania to bardzo kompetentny specjalista, z ogromną wiedzą teoretyczną i praktyczną, jest bardzo zaangażowana w leczenie konkretnego dziecka, podchodzi do każdego bardzo indywidualnie, z uwagą, poświęca mnóstwo czasu, wyraźnie widać, że praca jest jej pasją, jest przesympatyczna, wszystko doskonale wyjaśnia, pracuje przy pomocy najnowszych narzędzi i metod (np. wkładki Igli, które są od niedawna dostępne/stosowane w Polsce). Po kilku zmianach w końcu znalazłam odpowiedniego specjalistę, a zawsze wymagałam jedynie/lub aż zaangażowania w leczenie córki. Wyjątkowa osoba! Bardzo, bardzo polecam!

mama Laury

08.03.2016 20:20

Do pani Ani trafiłyśmy gdy córka miała prawie 8 miesięcy. Od dwóch miesięcy była już rehabilitowana, jednak w tym wieku sama nie siadała, posadzona również nie siedziała, nie raczkowała ani nie pełzała. Nie lubiła również leżeć na brzuszku. Dotychczasowe ćwiczenia nie przynosiły żadnych efektów. Miałam już dość słuchania od kilku rehabilitantów , że córka podpiera się na rączkach jak 3 miesięczne dziecko więc postanowiłam działać. Zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami w internecie zadzwoniłam i umówiłam się na wizytę do pani Ani, która już na pierwszym spotkaniu wzbudziła we mnie ogromne zaufanie. Pani Ania okazała się specjalistką jedyną w swoim rodzaju. Od razu postawiła trafną diagnozę i dobrała metody a także ćwiczenia odpowiednie dla mojej córki. Na początku ćwiczyłyśmy metodą Voity. Cierpliwie tłumaczyła i pokazywała jak należy prawidłowo wykonywać ćwiczenia w domu. Po zastosowaniu się do zaleceń już po kilku spotkaniach widoczne były efekty, córka zaczęła pełzać. Dołożyłyśmy ćwiczenia metodą NDT Bobath. W niedługim czasie samodzielnie usiadła, zaczęła wstawać, chodzić przy meblach i raczkować. W 3 miesiące osiągnęłyśmy oczekiwany rezultat. Oprócz rozwoju ruchowego córka rozwinęła się również emocjonalnie. Z zestresowanej i zamkniętej w sobie dziewczynki stała się pogodnym i radosnym dzieckiem. Szczerze polecam zajęcia z panią Anią!

Eliza

02.12.2015 17:23

Do Pani Ani mój synek trafił jak miał 10 miesięcy, miał asymetrie i był bardzo wiotki, w tym czasie nie siedział, nie raczkował, jedynie pełzał i to bardzo źle! Pani Ania od razu zaleciła ćwiczenia metodą Vojty i NDT Bobath. Dokładnie, po trzech dniach codziennych ćwiczeń synek zaczął wykonywać pozycje kuczną po ok. 3 tygodniach sam usiadł, a w ciągu 2 miesięcy wykonywał wszystko co każde całkiem zdrowe dziecko w tym wieku czyli siedział, raczkował i chodził przy meblach!. Zdecydowanie polecam Panią Anie jest świetną specjalistką, potrafi bardzo dobrze wytłumaczyć i nauczyć rodziców jak dokładnie ćwiczyć z dzieckiem. W dodatku Pani Magister jest bardzo miłą i ciepłą osobą. Polecam z całego serca! Pozdrawiam.

Anna

18.08.2015 15:54

Pani Ania jest wspaniałą specjalistką, kocha to co robi i to widac. Moja córka boryka sie z mózgowym porażeniem dziecięcym czterokończynowym. Gdyby nie konsekwencja, determinacja i ogromne dościadczenie Pani magister, osiągnęłaby niewiele. Pani Ania stawia sobie cele do których dąży. Jednym z takich celów było usamodzielnienie Mai. Dla mnie był to krok milowy, a Pani Ani udało sie bardzo szybko sprawic, że córka zaczęła raczkowac. Nie wierzyłam własnym oczom, gdy po powrocie z cwiczeń, Maja usiadła i zaczęła się przemieszczac. Robi to w sposób prawidłowy. Dzięki usamodzielnieniu Maja stała sie radośniejsza, ciekawsza świata i bardziej kontaktowa. Przy okazji raczkowania nauczyła się również siadac i obracac. Podczas cwiczeń metodą Vojty mowa Majeczki, także zaczęła się poprawiac.Jeszcze nikomu nie zawdzięczałam tyle co Pani Ani. Polecam z całego serca

Aneta

09.07.2015 00:08

Pani Ania to bardzo mądra i kompetentna osoba, ma świetne podejście do dzieci, jest bardzo cierpliwa zarówno w stosunku do maluszków jak i rodziców, podczas wykonywania ćwiczeń dokładnie opisuje co w danej chwili robi, daje instruktarz jak ćwiczyć z dzieciaczkiem w domu. Nasz synek miał stwierdzoną asymetrię oraz wzmożone napięcie mięśniowe w 6 tyg. życia, praktycznie od razu zaczęliśmy rehabilitacje metodą NDT Bobath, przychodziła do nas pani rehabilitantka która specjalizowała się w tej metodzie. Mimo iż ćwiczyliśmy codziennie nie było żadnych postępów do czasu aż trafiliśmy do pani Ani, synek miał wtedy 5 msc. Po pierwszym dniu były widoczne efekty u naszego maluszka. Po tygodniu wizyt u Pani Ani nasz syn zmienił się nie do poznania, zaczął raczkować, siadać chwytać w rączki różne przedmioty, z małego płaczliwego maluszka stał się spokojnym ciekawym świata niemowlakiem. Jesteśmy bardzo wdzięczni Pani Ani że zajęła się naszym dzieckiem, za serce i cierpliwość jaką mu okazała. Z pełną odpowiedzialnością POLECAM Panią magister, jest ciepłą osobą, otacza opieką każdego maluszka który potrzebuje jej pomocy.

 

Ola

03.03.2015 11:57

 

Pani Ania pomogła nam z problemem asymetrii u Córki. Po każdych zajęciach widzieliśmy poprawę. Kilka miesięcy wystarczyło aby całkowicie pozbyć się problemu. Jest to naprawdę świetny specjalista. Polecam z całego serca w przypadku jakichkolwiek zaburzeń rozwoju psychoruchowego u dziecka. Pomogła również mojemu bratankowi, który nie chciał raczkować ani chodzić. Tydzień po wizycie u Pani Ani zaczął sam się przemieszczać. Ćwiczenia, które proponuje Pani Ania dają bardzo szybkie rezultaty. Pozdrawiam

Jola

14.01.2015 16:28

Zdecydowanie polecam Panią magister! Zachęcam rodziców, którzy borykają się z różnymi zaburzeniami rozwoju psychoruchowego, neurologicznego u swoich pociech do skorzystania z profesjonalnej pomocy Pani Ani. Cieszymy się, że trafiliśmy z synkiem na tak kompetentnego rehabilitanta. Na zajęcia jeździmy około 200 km, do Warszawy. Ta odległość nie jest istotna, ponieważ wiem, że moje dziecko jest we właściwych, dobrych rękach. Pani magister ma ogromną wiedzę, którą potrafi przekazać rodzicom oraz zmotywować ich do pracy w domu, nauczyć co i jak powinni robić. Do dziecka podchodzi bardzo indywidualnie i kompleksowo. Cenne jest to, że w swojej pracy łączy różne metody tak by efekt terapii był jak najlepszy. Bardzo dziękujemy za pracę i serce jakie wkłada Pani w rehabilitację naszego synka. Pani Ania jest uprzejmą, ciepła osobą. Widać, że zawód jaki wykonuje to z całą pewnością jej pasja, bardzo lubi prace z dziećmi i czerpie z tego satysfakcje. Sama z wykształcenia jestem fizjoterapeutą, niestety nie specjalizuję się w pracy z dziećmi i jak dotąd nie spotkałam lepszego terapeuty niemowlaków i dzieci. Gorąco polecam! 

rodzice Karolka

15.10.2014 14:03

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z Panią Anną. Ćwiczy z naszym synem głównie metodą Vojty. Potrafi w cierpliwy i zrozumiały sposób wytłumaczyć sposób wykonywania ćwiczeń. Polecam zajęcia u Pani Anny.

Beata

22.07.2014 17:52

Pani Ania to bardzo kompetentna rehabilitantka. Zajmuje się moim synem od 6 miesięcy. Od samego początku wszystko dokładnie tłumaczy, daje realne wskazówki do pracy w domu. W swojej pracy podchodzi indywidualnie do dziecka, dostrzega nawet najmniejszy postęp. Mój synek z uśmiechem zaczyna i kończy zajęcia, które są dostosowane do jego indywidualnego temperamentu i potrzeb. Każdemu dla kogo ważny jest prawidłowy rozwój jego dziecka polecam zajęcia rehabilitacyjne, a zwłaszcza u pani Ani.

Monika

24.06.2014 15:06

 

Pani Ania jest bardzo kompetentną osobą. Już po pierwszym dniu rehabilitacji zauważyliśmy postępy u dziecka , co wydawać się mogło niemożliwe a jednak! Pani Ania pracowała z naszym synkiem metodą Vojty - krzyczał niemiłosiernie a mimo to na końcu potrafił się do niej uśmiechnąć. Gdy zauważyliśmy dziwne zachowania dziecka (mocno się napinał) pokierowała nas do dobrego neurologa. Pani Ania nie działa rutynowo, do każdego dziecka podchodzi indywidualnie, bierze pod uwagę wszystkie okoliczności, wyniki badań m.in. eeg i konsultuje się z neurologami i innymi specjalistami. Dla nas super - szkoda tylko, że tak trudno się do niej dostać.

Sylwia G.

23.06.2014 15:40

 Witam, serdecznie polecam Panią Anie. Indywidualne podejście do pacjenta. Kompetentna i rzetelna osoba. Jeszcze raz polecam :].

 

Justyna K.

25.04.2014 23:26

Pani Ania jest nie tylko wykwalifikowaną i kompetentną rehabitantką, ale również wspaniałą ciepłą osobą, która pomaga odnaleźć nadzieje nawet w najbardziej beznadziejnym przypadku. U córki wykryto zespół chri du chat i rehabilitacja to teraz jedyne lekarstwo, a Pani Ania kompleksowo zajeła się Elą i widać postępy w jej rozwoju. Wizyty u Pani Ani traktuje jak pewnego rodzaju terapię nie tylko córeczki Eli, ale moją własną. Dobre wrażenie jakie wywarła na mnie pierwsza wizyta utrzymane jest na każdej kolejnej. Gorąco polecamy jej fachową pomoc.

ANNA GORKA.

16.04.2014 21:24

Pani Ania jest profesjonalistką z niesamowitym podejściem do maluszków.Trafilismy do Pani Ani z placzaca 3 miesieczna Zuzia bojáca sie wszystkiego I wszystkich .Dzieki niesamowitemu podejsciu I zdiagnozowaniu I dzieki rehabilitacji Zuzia jest TERAZ bardzo wesola dziewczynka I juz nie wiemy jak brzmi placz w jej wykonaniu .Teraz mozemy sie skupic na innym problemie jakim jest asymetria ulozeniowa z ktorego tez juz wychodzimy. Pani ANIA TO sympatyczna, ciepła osoba, widać że bardzo lubi prace z dziećmi i czerpie z tego satysfakcje. Pani Ania - to właściwy człowiek na właściwym miejscu.POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM PANIA ANIE I JESTESMY BARDZO WDZIECZNI ZA SWIETNA OPIEKE NAD NASZA ZUZIA.DZIEKUJEMY I POLECAMY.

Oliwia

31.03.2014 16:07

 

Pani Ania ma świetne podejście do dzieci, jak również do rodziców - świetnie tłumaczy co z czego wynika i na co zwracać uwagę; sama skrupulatnie obserwuje każdy szczegół. Widać, że zależy jej na każdym pacjencie. Moja córka z leżącego klocka z obniżonym napięciem stała się raczkującym wulkanem energii, i choć nie obyło się bez płaczu i histerii przy ćwiczeniach, to sama tuliła się i uśmiechała do Pani Ani. Serdecznie polecamy!

Hania

25.03.2014 22:48

Pani Ania jest profesjonalistką z niesamowitym podejściem do maluszków, co widać przy pierwszym kontakcie. Do Pani Ani trafiliśmy w pierwszym tygodniu życia Hani, pogrążeni w totalnym chaosie świeżo upieczonych rodziców. Otrzymaliśmy pełen zakres informacji odnośnie pielęgnacji oraz jak rozwiązać problem nieudolnego karmienia co uchroniło nas przed zanikiem laktacji. Po kilka dniach stosowania się do zaleceń Pani Ani, nasze problemy przestały istnieć jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki dzisiaj mamy usystematyzowany tryb życia, oraz potrafimy odczytać zachowanie naszej córki. Techniki zaproponowane sprawdziły się w 100%. Pani Ania to istna czarodziejka ;)

Maryla

21.03.2014 12:03

 Ciocia Ania jest niesamowicie niesamowita. :) Jest profesjonalną rehabilitantką.Z moją Oliwką (5lat,zespół Retta) ćwiczy metodą Vojty od paru miesięcy a już są zdumiewające efekty.Oliwia nigdy wcześniej się nie przekręcała i nie trzymała nawet sama głowy...a teraz?! Nie mogę dać sobie z nią rady w samochodzie i na spacerze...głowa ciągle w górze i tylko by się rozglądała dookoła...Zaczęła też "sama" siedzieć na łóżku,podparta tylko dwoma jaśkami i utrzymuje się na nocniku.Póki co na ok 15-20 sekund,ale to zdumiewające efekty. Jestem mega zadowolona wraz z Ojczymem i całą rodziną z postępów jakie dzięki tej Kobiecie robi moja córeczka i polecam wszystkim rodzicom tą Fizjoterapeutkę!!!!!!!!!

 Agnieszka

11.02.2014 13:05

Pani Ania to rehabilitantka z prawdziwego zdarzenia i przede wszystkim z powołania. Miała pod swoimi skrzydełkami mojego synka (2,9 lat) a teraz również córcie( 9 m-c). U córki nie było wskazań od pediatry do rehabilitacji jednak z własnego doświadczenia po synku pojechałam na konsultacje do Pani Ani i okazało się że jednak tak jak jej starszy brat również wymaga rehabilitacji ze względu na asymetrię. Pani Ania to istny Anioł. Miła, sympatyczna, ciepła osoba, widać że bardzo lubi prace z dziećmi i czerpie z tego satysfakcje, każdego malucha traktuje wyjątkowo a przecież dla nas rodziców jest to bardzo ważne. Bardzo podnosi na duchu a zarazem jest bardzo rzeczowa i konsekwentna w tym co robi. Nie wypuści z gabinetu jeżeli ćwiczenia zadane przez nią do domu nie są wykonywane przez rodzica prawidłowo a to naprawdę jest bardzo ważne. Gorąco polecam możecie śmiało oddać swojego szkraba w jej cudne ręce. Moje dzieciaki ją uwielbiają

Anonim

10.02.2014 22:29

Pani Ania rehabilituje mojego synka z zespołem genetycznym już ponad pół roku. 30% dzieci obarczone tą chorobą nie chodzi. Dzięki ciężkiej pracy Pani Ani i naszego synka w styczniu zaczął wstawać na nóżki. Pani Ania - to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Jest wymagająca wobec siebie i swoich pacjentów, ale nigdy się nie poddaje. Nadrzędne w jej pracy jest zdrowie naszych maluszków.

KK

09.02.2014 10:47

Pani Ania opiekuje się już drugim moim dzieckiem. Jej wiedza i umiejętności są naprawdę imponujące. Widać, że kocha dzieci i kocha to co robi. Zajmuje się dziećmi kompleksowo. Zaprasza na kontrolę nawet po pół roku, żeby sprawdzić czy wszystko dalej rozwija się prawidłowo. I zaprasza też z nowonarodzonym dzieckiem na kontrolę. Ćwiczy z dziećmi na zajęciach i pokazuje jak rodzice powinni ćwiczyć w domu. Poza tym ma bardzo dużą wiedzę - o tym co robi, o schorzeniach, o psychice, o zachowaniu, o dzieciach w ogóle. Bardzo dużo tłumaczy, opowiada i wyjaśnia co się dzieje z dzieckiem i jak pracuje jego organizm. No i poza tym wszystkim jest bardzo ciepłą i otwartą osobą:) Polecam!

Bartuś

06.02.2014 21:14

Mega sympatyczna Pani ! Napisze krótko, nasz syn przez rok "błąkał" się po krainie rehabilitantów, aż wreszcie trafił na odpowiednią osobę. Jest nią Pani Ania. Takie osoby powinny pracować z dziećmi. Postawiła nas na nogi ( i to dosłownie na nogi ) w trzy miesiące. Dziękujemy i polecamy...

Anna G.

01.02.2014 18:52

Pani Ania to niezykle profesjonala i życzliwa osoba posiadająca ogromną wiedzę. Jest doskonałą specjalistką, a co za tym idzie bardzo skuteczną. Odkąd trafiliśmy do pani Ani, moja córeczka (chora na MPD) robi ogromne postępy. Jako rehabilitantka jest bardzo konsekwentna, daje z siebie wszystko podczas cwiczeń, daje zalecenia do domu i to sprawia, że Maja jest coraz sprawniejsza. Pani Ania ma wspaniałe podejście do dzieci i widac, że to co robi jest jej pasją i powołaniem. Jeździliśmy do wielu rehabilitantów, ale to panią Anię polecamy w 100%

Anonim

31.01.2014 22:09

Pani magister to bardzo uprzejma i sympatyczna rehabilitantka. Do każdego pacjenta podchodzi bardzo profesjonalnie, a zarazem ciepło i opiekuńczo. Długoletnie doświadczenie w rehabilitacji maluchów widać już po kliku minutach pracy. Systematycznie rozwija swoje kwalifikacje zawodowe by jak najlepiej dobrać właściwą metodę rehabilitacji indywidualnie do każdego dziecka. U pani Ani rehabilitacja nie kończy się po wyjściu z gabinetu, rodzice otrzymują wskazówki jak ćwiczyć i zajmować się dzieckiem, a także jak zamienić zabawę na skuteczną rehabilitację domową. Polecam Kubuś jest bardzo zadowolony z takiej rehabilitantki. A rodzice POLECAJĄ